Waarom ik vaak offline werk

Ken je dat? Mailtje checken. App’je beantwoorden. Postje pinnen. Oproepje bekijken. Een smiley hier, een aubergine daar. En er is plots weer een uur voorbij. Waarom ik vaak offline werk kan ik in drie woorden vangen: focus, focus, focus. En nou ja, vooruit nog een dan, focus.

Oh my creativity
Als ik alle toeters en bellen uitzet en do not disturb aan, dan hoef ik alleen nog maar aan een ding te denken: woorden. Wijze woorden, wonderbaarlijke woorden, waanzinnige woorden; het maakt niet uit. Als ik eenmaal in de creatieve flow zit is er niets dat mij er nog uit kan halen. Geen drol of YOLO.

En dat is waar ik blij van word. Als ik in een flow beland dan kan ik uren doorgaan en ik #lol om de raarste zinnen of spitsvondigheden. Het is maar waar je van houdt maar voor mij kan er geen drol tegenop.

It’s all in the words
Woorden, woorden, woorden. Ik weet niet hoeveel ervan bestaan maar het liefst ken ik ze allemaal. Dan gebruik ik deze dan weer eens die en dan weer eens een ander. Hoe meer je er weet hoe meer je er tot je beschikking hebt.

Of ik ze ooit allemaal zal gebruiken; ik denk het niet. Maar ze op de juiste plaats zetten vind ik een sport. En als het stil is lijkt het wel of ik er veel meer kan vinden.

Leeg hoofd, vol blad
Al die pingels en piepjes zijn allemaal ‘stille moeten’. Ik moet hier naar kijken, ik moet daarop reageren, ik moet dat nog doen of die nog spreken. Zet de still mode on en je zet het moeten uit.

En dan wordt alles willen en kunnen en vooral doen omdat je er zin in hebt. En dat geeft zo’n heerlijk gevoel aan het einde van de dag. Dan heb je alleen maar leuke dingen gedaan.

En dan toch maar intuïtie
Ik heb er niet zoveel mee, intuïtie. Ik heb altijd het gevoel dat ik bij het woord alleen al begin op te stijgen en ik ben toch meer van het met de beide benen op de grond staan.

Toch heb ik een dikke maar… Ik kan wel beter naar mezelf luisteren als ik offline werk. Ik kan prompt reageren als ik een idee heb of gelijk actie ondernemen als iets mij te binnen schiet. Ik pin het aan de muur of zet nog een streep op papier en soms wel meerdere streepjes. In de offline modus zie ik soms de meeste streepjes, oftewel het grootste bereik. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Daarom dus. Als alles off is, ga ik zelf op on. Of noem het focus, wat je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *