Verklein je kantoorprint


Op kantoor valt er heel wat te winnen op het gebied van duurzaamheid. Waarschijnlijk doe je al meer aan energie- en milieubesparing dan je denkt. Wie print zijn mails bijvoorbeeld nog tegenwoordig? En als je toch moet printen dan doe je dat natuurlijk standaard dubbelzijdig.

En uiteraard doe je de lichten uit in de ruimten die je (tijdelijk) niet gebruikt en repareert je direct lekkende kranen of trekt je opladers na gebruik uit het stopcontact.

Milieubewust bezig zijn moet in je genen gaan zitten. Het moet vanzelfsprekend worden. En dan zijn er die bedrijven die een stap verder gaan dan de lichtknop indrukken, zij maken duurzaamheid tot hun doel, hun USP. We laten er een paar de revue passeren.

Ieder bedrijf gebruikt een zoekmachine. De meest gebruikte zoekmachine in Nederland is nog steeds Google. Maar wist je dat er ook een groene zoekmachine bestaat? Ecosia plant bossen voor de energie die je verbruikt met het zoeken op internet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. En het mooiste ervan is: het kost je niets!

Print is dead. Deze nieuwe tegeltjeswijsheid hangt waarschijnlijk (nog) niet bij je oma op het toilet, maar het laat wel zien hoe we tegenwoordig tegenover print staan. Moet u toch printen? Doe het dan ecologisch. Met het Ecofont lettertype bespaart u inkt en toner.

Verkoop je een product of heb je een webshop? Dan is Share it! misschien iets voor jou. Je kan je onderneming inschrijven bij Share it! en voor ieder bericht dat jouw klanten over jouw bedrijf posten op social media zorgt je dat een kind in een ontwikkelingsland een maaltijd krijgt. Share it! werkt samen met Unicef.

Je kan ook een stapje verder gaan dan deze maatregelen. Wat dacht je van kerstpakketten met een goed doel voor ogen gemaakt van recyclebaar materiaal en vervaardigd door sociale werkplaatsen. Ook zijn er speciaalzaken die groene en ecologisch geproduceerde artikelen voor kantoor verkopen.

Nog niet overtuigd? Neem dan eens wat vaker de trap in plaats van de lift. Of doneer je oude cartridges en toners aan Stichting AAP. Zij kunnen met de recycling hun dagelijkse kosten dekken. Lucht! Ook in de winter. Verse, frisse lucht warmt sneller op. Ga voor de verandering eens met de fiets naar je werk. Of doe mee met meat free monday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *